Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Η Mazda ετοιμάζει το RX-9? [video]

Διαβάστηκε από 6206 αναγνώστες - 27/9/2019

Μεγάλος σάλος έχει δημιουργηθεί από διαρροές πως η Mazda σχεδιάζει το RX-9 με wankel κινητήρα, μετά από κατοχύρωση σχεδίου ευρεσιτεχνίας, αλλά και μιας teaser φωτογραφίας ενός πρωτότυπου, με ιδιαίτερο μήνυμα που δείχνει αυτή την πρόθεση.

Σίγουρα δεν είναι η πρώτη φόρα που τα μέσα ασχολούνται με την αναβίωση των wankel κινητήρων από την Mazda, και μοντέλων όπως το RX-7 ή το RX-8. Το γεγονός πως το κοινό της Ιαπωνικής βιομηχανίας θέλει πολύ μια τέτοια αναβίωση, είναι αυτή που κάνει την εταιρία να ψάχνει τρόπους να συνδυάσει την παραγωγή ενός μοντέλου με περιστροφικό κινητήρα, που θα καταφέρνει να περνά τα test των ρύπων.



Λίγο διάστημα πριν η Mazda έκανε αίτηση για την κατοχύρωση σχεδίων ευρεσιτεχνίας, ενός νέου τύπου πλαισίου με διπλά εμπρός ψαλίδια, πολλά τμήματα αλουμινίου και carbon για την μείωση βάρους και τον κινητήρα εγκατεστημένο πίσω από τον εμπρός άξονα. Μάλιστα, αν δει κανείς πιο διεξοδικά το σχέδιο της Mazda με όνομα «Vehicle Shock Absorption Structure» που απεικονίζεται η νέα δομή πλαισίου, θα παρατηρήσει πως το σημείο που θα βρίσκεται ο κινητήρας, είναι ιδιαιτέρως μικρός, με αποτέλεσμα οι φήμες για wankel κινητήρα να φουντώνουν πιο πολύ.
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις